WAT BIJ OVERLIJDEN? UITVAARTZORG DIETER RITS PRAKTISCHE HULP OVERLIJDENSBERICHTEN FAQ

Wagens bij de uitvaart

Bij een uitvaart zijn er drie soorten van vervoer: enerzijds de persoonlijke wagens voor het vervoer van de aanwezigen, anderzijds de lijkwagen en ceremoniewagens:
 
de overledene dient steeds te worden vervoerd in een speciaal daarvoor erkende lijkwagen, die voldoet aan diverse kenmerken en voorschriften. De wet schrijft voor dat elk stoffelijk overschot dat (nog) niet gecremeerd werd, individueel dient vervoerd te worden in een daartoe voorziene lijkwagen of op passende wijze. Dergelijke lijkwagen dient voorzien te zijn van permanente hechtingspunten voor gordijntjes en/of binnenstoffering, naast rails voor de lijkkist of draagberrie.

Om een overledene naar het crematorium te vervoeren beschikken we over een tot lijkwagen omgebouwde Opel Vivaro.  Dit voertuig zal ook tijdens uitvaartplechtigheden gebruikt worden om praktische materialen en personeel mee te vervoeren.
Onze ceremoniële lijkwagen of in de volksmond genoemde corbillard is een klassieke Cadillac met een tijdloze, gedistingeerde uitstraling.
 
Naast de lijkwagen die tijdens de dienst gebruikt wordt om de uitvaartkist of de asurn te vervoeren kunnen we ook voorzien in een of meerdere ceremoniewagens die de lijkwagen begeleiden. In deze wagens kunnen de naaste familieleden plaatsnemen, waardoor ze zich niet moeten bekommeren om wie achter het stuur zal plaatsnemen tijdens deze moeilijke momenten of waar men een parkeerplaats vindt. Wij regelen het allemaal netjes voor U.
 

Terug naar FAQ